shadow
forside
omole
aktuelle
fotos
cv
kontakt
gbook
denkorte_header

ole1 Ole Svane Thestrup er født d. 12. marts 1948 og opvokset i Koed ved Kolind. Som barn drømte han om en karriere som musiker. Som seksårig gav hans far ham en trompet, der blev en tro følgesvend gennem de næste mange år. Som 11-årig udvidede han sin musikalske kunnen med også at spille guitar. Alligevel var det ikke musikken der blev det første karrierevalg efter endt studentereksamen.

Ole ville skrive, han ville være journalist. Det lykkedes også at finde en læreplads, men her lærte han først og fremmest, at journalistikken alligevel ikke skulle være hans fremtidige metier. Nu skulle han være skuespiller, og ville derfor ind på teaterskolen. Men en tvivl på sit eget talent fik ham til at udsætte det og i stedet starte på at læse dramaturgi - og spille studenterrevy. Det var her instruktøren Birgit Conradi fik øje på det talent han selv havde tvivlet på. Siden blev han optaget på elevskolen ved Århus Teater og stod i 1976 som færdiguddannet skuespiller. Allerede i 1978 dukker han op på det store lærred i henholdsvis 'Vinterbørn' og 'Firmaskovturen'. I de efterfølgende år medvirker han i en flere film- og TV-produktioner, bl.a. i 'Matador'.

ole2Men det helt store gennembrud på film og TV kommer med henholdsvis filmen "Busters verden" og TV-serien "Een stor familie". I den sidstnævnte bliver han faktisk så populær hos seerne, at der bliver skrevet et afsnit hvor han har den ubestridte hovedrolle.Gennem årene har Ole Thestrup også spillet mange store og populære roller på teateret. I 80'erne arbejdede han i en periode på Det Kongelige Teater. I forbindelse med opsætningen af Holbergs 'Jeppe På Bjerget' på Det Danske Teater i 2007 erindrer Ole da han havde rollen som Jakob Skomager og spillede overfor Ole Ernst's Jeppe."

- Vi havde edderperkeme tømmermænd begge to. Jeg var for længst nået dertil, hvor jeg ikke længere fik hovedpine, men abstinenser af at drikke. Jeg havde benyttet en uges pause på teatret til en regulær druktur. Tanken var at stoppe tre dage inden, vi skulle spille igen, men jeg holdt først op dagen før. Så nok var jeg ædru, da jeg gik på scenen, men jeg kunne ikke holde på en flaske, og jeg skulle jo skænke snapse op til Jeppe hele tiden. Alt gik på mig. Det var fandeme ikke sjovt, fortæller skuespilleren Ole Thestrup om et af sine værste øjeblikke på teatret.

ole3Ole fortæller selv, at han har levet med sit alkoholproblem i mere end et halvt liv. Men ikke engang den fatale flyvetur med efterfølgende nødlanding, der mange steder gav ham tilnavnet 'Jumbo-Ole', kunne få ham til at sætte proppen i flasken. Kaptajnen måtte nødlande i Canada, hvor Ole Thestrup blev idømt tre måneders fængsel. Han blev sat fri efter at have afsonet 43 dage, og flybilletten hjem blev betalt af en indsamling startet af en dansk pølsemand. Først da han i 1997 får sin tredje spiritusdom går det op for ham, at nu må der gøres noget, hvis han skal overleve. Gennem Kontakt med Dansk Afholdsforening kommer han i 1998 i behandling på det nordjyske Minnesotacenter Damgaard. Siden da har Ole været ædru uden brug af antabus.

ole4Et stykke tid efter kom succesen også. I år 2000 blev han Bodil-nomineret for sin skydegale jæger i 'Blinkende lygter' og fik stor anerkendelse for sin indsats i teatersensationen "Woyzeck" på Betty Nansen Teatret. Siden er det gået slag i slag med utallige film- og teaterroller. Så godt er hans renomme blevet, at han i dag også benyttes i mange reklamefilm, en ting annoncøren ellers nok skal holde sig fra, hvis deres skuespillere har et negativt image.

I sommeren 2007 er Ole så tilbage, hvor hans skuespillerkarriere egentlig startede, nemlig i revyen. Men denne gang ikke som ukendt studenterskuespiller på Århus Universitet, men som fejret karakterskuespiller på en af landets største og mest populære revyscener - Nykøbing F. Revyen. Både ved at læse anmeldelserne og ved selvsyn kan det konstateres, at han bestemt ikke har glemt det "tag" som gjorde at Birgit Conradi i hine tider fik øje på ham. Ole folder sit komiske talent så overbevisende ud, at vi kigger samstemmende på hinanden, mens vi siger: "Den er god nok. Han er en af de helt store."